Prins Gustafs Stiftelse
Till stöd för unga i Uppsala sedan 1846.

Stipendium

Sök stipendium

Stipendier kan sökas av ungdomar som är folkbokförda  i någon av dessa församlingar: Domkyrkoförsamlingen, Helga Trefaldighetsförsamling, Gamla Uppsala församling, Vaksala församling eller Gottsunda församling. Den som söker ska ha avslutat årskurs 9 i grundskolan och vara elev på en gymnasieskola. Du behöver inte vara svensk medborgare eller ha uppehållstillstånd för att ansökan om ett stipendium.

För närvarande är ansökningsförfarandet stängt. Stiftelsen tackar för alla ansökningar som kom in under hösten 2018. De som har fått stipendier har blivit kontaktade. Till er som inte fått ett stipendium vill stiftelsen säga att det var många sökanden i år och att det varit extra svårt att få stipendium. Sök gärna under 2019!

Ansökningsförfarandet för att söka stipendier för år 2020 kommer att öppna via en länk nedan den 23 augusti 2019.

Information om vilka uppgifter du behöver för ansökan finns under nedan frågor och svar.


Vilken församling tillhör jag?
Frågan om vilken församling du tillhör handlar bara om var i Uppsala man bor. Det har ingenting att göra med om man tillhör en kristen församling eller inte. Hitta enkelt den församling du tillhör genom att söka på din adress med Svenska Kyrkans verktyg.

Hur söker man?
I  september varje år går vi ut och informerar om att man kan söka lediga stipendier. Du som söker fyller i formuläret på denna sida. År 2019 är sista datum för ansökan den 27 september

Vi går igenom ansökningarna och kontrollerar att alla krav är uppfyllda. Ibland ber vi dig komplettera med information. Om du är en av de utvalda kontaktas du via e-post. Du får skriva din signatur, ange ett bankkonto och komplettera med ett eller flera intyg. Därefter betalas pengarna ut. 

Krav för att kunna få ett stipendium
Stiftelsens uppgift är att ge stipendier till gymnasieungdomar som kommer från familjer som har det sämre ekonomiskt ställt. Stiftelsen tittar också på andra saker. Du bör ha goda studieresultat eller kunna visa att du kämpar för att förbättra dina studieresultat. Det kan också handla om att du exempelvis är engagerad i en förening eller ungdomsorganisation. Detta kan påverka om du kan få ett stipendium eller inte. Det är därför viktigt att du skriver om sådant i din ansökan. Berätta gärna kort vad du vill använda stipendiepengarna till.


Du kan söka igen hösten 2019.